Hajszínkalauz, ha Ősz típus vagyosz_tipus_hajszinek

Ha jártál már színtanácsadáson, biztosan szóba került az ajánlott hajszín is. Vegyük sorra az árnyalatokat, mi ajánlott és mi az ami nem előnyös ennek a típusnak.

Az ősz típus eredeti hajszíne igen széles skálán mozog, a közép-sötét arany szőkétől , a vörösökön át, egészen a mogyoró barna, sötét barna, gesztenyebarna , mahagóni mélységig terjedhet, attól függően melyik altípusba tartoznak, de találkoztam már hamvas sötét szőke hajszínnel is, ők általában a  lágy ősz típusok. Kizárólag a meleg árnyalatok állnak jól ennek a típusnak.

Nézzük, milyen árnyatok állnak jól az ősz típusú hölgyeknek, abban az esetben ha festetni szeretnék a hajukat.

Barna haj

 

Jó választás a vöröses fényű, meleg barna árnyalat.

A meleg ősz (ősz-tavasz) hölgyek legjobb választása a meleg közép barna, illetve a  vörösek nem túl sötét árnyalatai.

A sötét ősz (ősz-tél) a legsötétebb meleg árnyalatokban (pl.gesztenyebarna) tündökölnek igazán, akár az ombre festést is megpróbálhatják.

Ősz-nyár(lágy ősz) számukra a nem túl sötét meleg barna árnyalatok ajánlottak (pl.világos aranybarna, mogyoró barna).

Fekete haj

A fekete hideg szín, így nem ajánlott ennek a típusnak. Talán egy kivétellel, a sötét ősz típus festheti feketére a haját, kizárólag tiszta feketére, nem kékesre, de azt tudni kell, hogy nem lesz természetes a megjelenése, továbbá ha ruhatárában szép meleg árnyalatokat visel, nem lesz harmonikus az összkép. Ha mégis ragaszkodik a feketéhez, meleg barna, vagy egészen sötét vörös melírral melegítheti az összhatást.

Szőke haj

A három altípus közül a Lágy ősz (ősz-nyár) lehet eredetileg is szőke, érdemes melegíteni kicsit az eredeti hajszínt, pl. aranyszőke ,dohány szőke, rézfényű szőke árnyalatokban gondolkodni. A melír is remek választás, dohány szőke alapba, arany vagy réz szőke.

A sötét és a meleg ősz típus eredetileg is sötét hajszínét nem ajánlott világosítani.

Vörös haj

Minden ősz típusnak jó áll a vöröses árnyalat, arra figyeljen csupán, ha vöröset választ , hogy az eredeti hajszín mélységétől csak pár árnyalattal térjen el a választott szín.

Ősz haj

A típus meleg színeihez nem illik, a szürkés, ezüstős hajszín, mindenképp ajánlatos festetni.

 

Ha hasznos volt számodra ez a cikk, keress elérhetőségeim valamelyikén, és dolgozzunk együtt a te csodás megjelenéseden! 

Kategóriák:

Legfrisebb bejegyzések: